Уряд України офіційно запустив програму часткової компенсації вартості сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва. Ця програма спрямована на підтримку аграріїв, надаючи їм можливість повернути 25% вартості придбаної української техніки. Вона також має на меті підтримати вітчизняних виробників, збільшуючи попит на їхню продукцію. 

Програма вже успішно працювала в минулі роки, що сприяло збільшенню обсягів виробництва, експорту та інвестицій у сільському господарстві, вона є частиною ініціативи “Зроблено в Україні”.

У 2024 році програма буде профінансована з державного бюджету на суму 1 мільярд гривень.

Щоб отримати від держави часткову компенсацію вартості придбаної техніки чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з переліку (https://www.me.gov.ua/Documents/Download?id=ccd07164-3250-48ff-b3e5-cebbf6c34515 ), придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтверджуючі  документи. 

Станом на 8 квітня 2024 року до оновленого переліку увійшло 964 номенклатурних позицій продукції 21-го українського виробника сільгоспмашин та обладнання. За підсумками надходження та розгляду нових заяв виробників техніки та обладнання перелік буде оновлюватися.

Будьте в курсі наших останніх новин

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.