20 липня, у відповідь на кризу в енергетичній сфері, спричинену системними атаками росії на українську енергетичну інфраструктуру, уряд України активізував реалізацію важливих фінансових програм для громадян, ОСББ, ЖБК, а також бізнесу. Ці ініціативи спрямовані на забезпечення енергонезалежності українців, задоволення локальних потреб у генерації енергії та зміцнення загальної енергетичної безпеки країни.

 Умови програми для громадян.

У рамках підтримки фізичних осіб, Міністерство енергетики запровадило програму кредитування під 0% для придбання обладнання, що виробляє електричну енергію з альтернативних джерел. Ця програма забезпечує можливість кожному бажаючому придбати та встановити сонячні панелі, системи зберігання енергії чи вітрові установки. Держава бере на себе відсоткову ставку на весь термін кредиту, з максимальною сумою кредиту до 480 тисяч гривень та терміном до 10 років.

Умови програми для ОСББ та ЖБК.

 ОСББ та ЖБК мають можливість скористатися кредитами до 5 млн гривень на термін до 5 років за програмою «Доступні кредити 5-7-9» під 7% річних. Ці кошти можуть бути використані для придбання та встановлення сонячних панелей, інверторів та іншого обладнання. Програма також передбачає можливість компенсації до 70% вартості обладнання через програму «ГрінДІМ».

Умови для бізнесу.

Підприємці та бізнес мають можливість отримати кредити до 150 млн гривень за програмою «Доступні кредити 5-7-9» на термін до 10 років для придбання та встановлення газотурбінних, газопоршневих або біогазових установок. Для проектів, що вимагають значніших інвестицій, доступні кредити до 25 млн євро з можливістю обговорення індивідуальних умов.

Ці програми дозволяють громадянам, ОСББ, ЖБК та бізнесу значно підвищити свою енергонезалежність, забезпечуючи створення власних джерел енергії та зменшуючи залежність від загальної енергетичної системи країни. Уряд також спростив регуляції та бюрократичні процедури, що дозволяє швидше та ефективніше реалізувати проекти з розбудови власної генерації.

Будьте в курсі наших останніх новин

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.