16 липня Верховна Рада проголосувала за скасування податків та ПДВ на ввезення обладнання для енергетичної індустрії, що відкриває нові можливості для покращення енергетичної безпеки і відновлення економіки України.

Верховна Рада України прийняла законопроєкти №11258 і №11259, які скасовують податкові та митні збори на виробництво і ремонт машин для механізованого розмінування, а також на ввезення енергетичного обладнання. Зміни передбачають звільнення від мит та ПДВ на імпорт такого обладнання, як електрогенератори, системи для сонячної генерації, а також акумулятори великої потужності. Ці закони забезпечать ключові умови для підтримки енергетичної стабільності країни, особливо у складних умовах воєнного стану.

Герман Галущенко, міністр енергетики України, вважає, що це рішення допоможе зміцнити енергосистему країни і спростить можливість для громадян та бізнесу інвестувати в альтернативні джерела енергії. За його словами, “це значно спростить можливість для фізичних осіб та бізнесу у забезпеченні себе альтернативними джерелами енергії”.

Пільги будуть діяти до закінчення воєнного стану або до 1 січня 2026 року.

Очікується ,що скасування податків сприятиме ширшому впровадженню технологій зеленої енергетики, що може привести до збільшення кількості локально виробленої енергії, зниження залежності від імпортованого палива та підвищення енергетичної безпеки.

Будьте в курсі наших останніх новин

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.