Світовий банк планує узгодити фінансування програм підтримки українського бізнесу на рекордну суму в $500 млн. Така ініціатива стане важливим кроком у розвитку економіки України, особливо з урахуванням об’єднання всіх програм під одним брендом Made In Ukraine.

Також розглядалися можливості підвищення експортного потенціалу України, залучення фінансування від Світового банку для програми пільгового кредитування «Оселя», модернізація програми «5-7-9%» та стимулювання українських банків до більш активного кредитування бізнесу.

Важливим аспектом є прогноз Світового банку щодо зростання економіки України. Прогнозується, що у 2024 році український ВВП зросте на 3,2%, а у 2025 році цей показник досягне 6,5%, що є найвищим у регіоні «Європа та Центральна Азія».

Нагадаємо, що 15 лютого 2024 року уряд України разом з групою Світового банку, Єврокомісією та ООН оприлюднили результати оновленої «Швидкої оцінки завданих збитків та потреб відновлення». Згідно з цими даними, загальна вартість відновлення та відродження в Україні на 31 грудня 2023 року становить $486 млрд протягом наступного десятиліття, що свідчить про необхідність активних заходів з підтримки економічного розвитку країни.

Будьте в курсі наших останніх новин

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.