Уряд Данії вирішив збільшити свою фінансову підтримку для України, виділивши щонайменше 300 млн крон (приблизно 43 млн доларів) для дансько-українського фонду. Ця нова ініціатива спрямована на залучення інвестицій в Україну з боку данських компаній.

Однією з основних умов цього фінансування є обов’язковий український компонент у проектах, який може становити до 50%. При цьому, економічний інтерес данської сторони має перевищувати 30% вартості контракту. Такий підхід сприятиме взаємовигідному розвитку інвестиційного співробітництва між Данією та Україною.

Створений у березні 2023 року, дансько-український фонд крім фінансової підтримки надає Україні важливу військову та гуманітарну допомогу.Також фонд розширює можливості для бізнесу, шляхом надання комерційного фінансування та інструментів зниження ризиків для компаній, що співпрацюють з українськими партнерами.

Серед конкретних заходів, які вже реалізує фонд, – це державна програма позик та гарантій, управління якою покладено на Данський експортно-інвестиційний фонд (ДЕІФ). Перший транш на суму 144 млн доларів призначений для реконструкції критичної інфраструктури України.

Будьте в курсі наших останніх новин

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.